Εργαστήριο Παραδοσιακών Ζυμαρικών

Σαν Άλλοτε

Η επιχείρησή μας «Σαν Άλλοτε – Παραδοσιακά Ζυμαρικά Θάσου», ιδρυθείσα το 2018, είναι ένα εργαστήριο παραγωγής ζυμαρικών στον Πρίνο της Θάσου.

Για αρχή, ένα χειροκίνητο μηχάνημα παραγωγής ζυμαρικών του παππού Κώστα και η συνταγή για γιουφκάδες της γιαγιάς Σωτηρίας. Στην συνέχεια, ένα κόσκινο και η τοπική συνταγή τραχανά. Η στήριξή μας από τις προηγούμενες γενιές, οι οποίες μας χαρίσανε απλόχερα τα μυστικά για την δημιουργία παραδοσιακών ζυμαρικών υψηλής διατροφικής αξίας και γεύσης, μαζί με την αγάπη και τον σεβασμό που τρέφουμε προς την παράδοση και τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις, έδωσαν στο όνειρο «σάρκα και οστά»!

Με σταθερά βήματα προς τα πάνω, με σκαλοπάτια τις παραδοσιακές συνταγές, τις καλύτερες πρώτες ύλες, την δημιουργικότητα, την φαντασία, τις γνώσεις και τις συμβουλές των «παλιών», δημιουργήσαμε τα παραδοσιακά ζυμαρικά Θάσου «Σαν Άλλοτε». Στο εργαστήριο μας, θα μυρίσετε αρώματα απ’το χωριό, το αλεύρι, τα φρέσκα αυγά, το κατσικίσιο γάλα, το πρόβειο γιαούρτι κ.α. . Θα σας συνεπάρουν οι έντονες μυρωδιές των μπαχαρικών και οι γλυκιές ευωδίες των φρέσκων λαχανικών. Θα γευτείτε ζυμαρικά που θα σας ταξιδέψουν στην παιδική σας ηλικία, με την γιαγιά στο σπίτι να ζυμώνει γιουφκάδες και τραχανά και το σπίτι να μοσχοβολάει ζυμάρι… «Σαν Άλλοτε».

Όλη η παράδοση των σπιτικών ζυμαρικών της Θάσου, κρυμμένη σε ένα σακουλάκι «Σαν Άλλοτε».